HD_MRK
 
Eigen-wijsz Dorotheé Beens
SNGL
Jacqueline van Oosterhout

Jacqueline van Oosterhout | team2win

Ik ken Dorotheé via het netwerk BNI en hierdoor hadden wij snel regelmatig contact. Ik merkte al gauw dat zij coach en trainer is in hart en nieren. In die periode stond ik qua ondernemen op een kruispunt en kon lastig beslissen welke kant ik op zou gaan. Zij bleef steeds maar vragen stellen waardoor ik mijn kompas weer heb teruggevonden. Maar dat was nog niet alles; in haar Grow & Glow workshop heeft zij mij het antwoord laten vinden op de vraag: Wat heb ik werkelijk te bieden?

Ik wil haar van harte en warm aanbevelen. Natuurlijk bij iedereen die een workshop of training wil geven, maar ook bij iedereen die het luisterend oor van een échte coach nodig heeft.

team2win.nl

 
 
DSPL-LL-PSTS

David van Maanen 
| Directeur Regionale Sociale Dienst Drechtsteden

‘Dorotheé is zeer deskundig, betrouwbaar en levert kwalitatief hoog werk.’

Onze organisatie wilde grip krijgen op wat klantmanagers goed kunnen en waarin ze nog moeten ontwikkelen. Voor het vak klantmanager bij de Sociale Dienst bestaat geen specifieke opleiding. Dorotheé heeft veel inzicht in dit vakgebied, het is haar niche. Ik kende haar vanuit de gemeente Schiedam waar ze als opleidingsmanager een e-portfolio heeft ontworpen en vroeg haar bij ons hetzelfde te doen. Ze brengt in kaart welke competenties mensen nodig hebben om het werk te doen, toetst wat er aanwezig is, waarna medewerkers een opleidingsadvies krijgen als dat nodig is. Wat mensen daarna leren, kunnen ze weer kwijt in het e-portfolio. 

Dorotheé is zeer deskundig op dit vakgebied, ze is betrouwbaar, integer en levert kwalitatief hoog werk. We zijn bezig met de uitrol van het e-portfolio. Ze is nu bezig met assessments van medewerkers. Ze is duidelijk en gestructureerd. Dorotheé gaat volledig zelfstandig aan de gang, met oog voor afstemming. Er is regelmatig overleg met managers, bestuur en met mij. Met haar samenwerken is buitengewoon plezierig.

sociale Dienst Drechtsteden

 

Mieke Prins
 | Eigenaar Taalpraktijk Mieke Prins

‘Aan Dorotheé kun je jezelf spiegelen als je spreekt voor publiek.’

Dorotheé gaf bij Vrouw & Busyness een presentatie over het maken van workshops, en daarin liet ze zien dat zij deed wat ze ons vertelde. De volgende dag heb ik haar meteen gebeld voor hulp bij het ontwikkelen van mijn training ‘Eenvoudige Teksten’.
Haar manier van doorvragen maakte dat ik erachter kwam wat mijn werkelijke drijfveer voor de training was. En die had minder te maken met mijn klant dan ik vooraf dacht. Er zijn veel mensen die teksten niet begrijpen omdat die te moeilijk voor hen zijn. Die lezers wil ik graag helpen, door tekstschrijvers te leren hun teksten in eenvoudige taal te schrijven. Eenvoudig is overigens niet hetzelfde als kinderachtig. Toen ik me bewust was van mijn drijfveer, maakte dat verschil in de opzet van de training.

Naast doorvragen kwam Dorotheé ook met ideeën en adviezen over bijvoorbeeld tijdsbewaking of hoe je afwisseling inbouwt door energizers in te zetten. Het was duidelijk dat ze heel veel kennis heeft over hoe je een training of workshop vormgeeft. De training is ook bijna helemaal zo gebleven zoals we hem samen in de steigers gezet hebben, omdat het gewoon goed werkt. De volgorde en afwisseling zijn perfect. Ik geef hem nog steeds, individueel en aan groepen.

ik kan mezelf aan Dorotheé spiegelen. Ik ben niet iemand die makkelijk spreekt voor publiek. Maar als ik naar haar kijk, hoe ze met enthousiasme voor een groep staat, hoe ze met haar handen praat, dan is zij voor mij een voorbeeld hoe je voor een groep kunt staan. Bij Dorotheé geloof je wat ze zegt. Vorm en inhoud staan op een lijn. Ze is authentiek en creatief. We hebben bij mijn training bijvoorbeeld ook gepuzzeld met woorden tot ze met ‘de rode loper’ kwam. In mijn training leer je hoe je de rode loper uitlegt voor je lezer. Dat klopt helemaal.

Als je een training of workshop wilt maken, dan moet je bij Dorotheé zijn. Ook als ze de inhoud niet kent, schakelt ze snel. Ze is flexibel en beheerst alle aspecten van hoe je een goede training neerzet. Overigens geldt dat ook voor het geven van presentaties. Dorotheé neemt echt de tijd voor je. Ik ben blij dat ik haar ken. Ze is een mooi mens!  

taalpraktijk Mieke Prins

 

Patries Baijer | 
Baijer Mediation

‘Ze laat je niet verzuipen, ze zet je hard aan het werk!’

Dorotheé gaf een presentatie bij BNI de Gouwe en haar bevlogenheid tijdens het presenteren pakte me. Ik wilde er meer van weten en volgde bij haar een training.
Het grootste inzicht was voor mij durven. Durf erop te vertrouwen dat je genoeg kennis over het onderwerp hebt en geloof in je vaardigheden om kennis over te brengen op anderen.

Dorotheé laat je niet verzuipen, ze zet je wel hard aan het werk. Aan het eind van de training gaven we een mini-presentatie aan elkaar. Dorotheé gaf op een opbouwende manier tips en tops. Haar eerlijke directheid spreekt mij aan. Daarmee bedoel ik dat ze dingen die ik beter kan laten op een zodanige manier vertelt dat het ook echt binnen kan komen bij mij. Ze is er heel eerlijk in. Haar stijl van communiceren past bij mij.

Ik heb alle tools in handen gekregen om mijn eigen training te maken. Dat staat nog in de planning voor de komende zomer. Ik moet ruimte maken om het uit te voeren, ik heb er alle vertrouwen in dat dat lukt.

Als jij op zoek bent naar iemand die je én enthousiast aan de hand meeneemt én keihard aan het werk zet om je eigen training of workshop te maken, dan moet je bij Dorotheé zijn. Die combinatie vind ik zo gaaf. Dorotheé, blijf vooral wie je bent!

Baijer Mediation

 

John Ouwendijk
 | Personal fit20 trainer Gouda

‘Haar persoonlijke benadering gaf mij zelfvertrouwen’

Als personal fit20 trainer ben ik een expert op de inhoud van mijn trainingen. Voor mij lag de uitdaging om in 10 minuten aan een groep ondernemers te vertellen wat fit20 voor hen kan betekenen. Dorotheé hielp mij met mijn presentatie, zowel op de inhoud als met het presenteren zelf.

Dankzij Dorotheé kreeg ik een andere kijk op wat interessant is te vertellen. Hou het kort en vertel het zo dat het interessant is en blijft voor anderen, was haar advies. Ze verdiepte zich echt in mijn ‘probleem’ en bedrijf. Ze stelde de juiste vragen.

Dorotheé is enthousiast, deskundig en flexibel in de methode die ze toepast. Het ging echt om mij en mijn presentatie, op een manier die bij mij past. Dankzij haar persoonlijke benadering en de structuur die ze hielp aanbrengen, gaf ze mij zelfvertrouwen.

Bij iedereen die zich (wat) onzeker voelt voor een presentatie of workshop kan ik Dorotheé en haar trainingen aanbevelen. Je kunt zelfs met haar oefenen als je dat nodig hebt. 

fit20gouda.nl

 

Karel van Berk | 
Directeur/bestuurder Woningstichting Gouderak

‘Razend scherp op inhoud én uitvoering’

Als dagvoorzitter gaf Dorotheé leiding aan mijn succesvolle bijeenkomst met een huurdersorganisatie en de gemeente. Ze begeleidde die dag ook de korte, snelle debatjes tussendoor waar de gemeente en huurders hun inbreng kunnen geven. Ze wist gedurende de hele dag de energie vast te houden en gaf mij het juiste podium om mijn meerledige doel te bereiken.

Vooraf was voor mij de vraag hoe ik vaart in de bijeenkomst zou houden. En hoe ik bij de boodschap zou blijven die ik af wil geven en waar ik commitment op wilde halen. Dorotheé hield mij in de voorbesprekingen voortdurend bij de les. Daar waar ik af dreigde te glijden, bracht zij me weer terug bij het doel. In alle rust kon ik de meeting tegemoetzien.

Ik kan Dorotheé dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die een boodschap kwijt wil via een workshop, training of ander event. Dorotheé is niet alleen razend scherp op de inhoud, ze is dat ook in de uitvoering. Chapeau.

woningstichting Gouderak

 

Joke Kruijf-Slotboom | Klantklik

‘Voor we aan de slag gingen, luisterde Dorotheé eerst goed naar wat ik wilde!’

Mijn workshop voor praktische ondernemers, die van zichzelf vinden dat ze niet sales zijn en wel willen leren verkopen, zette ik samen met Dorotheé op. Ik vond wat ik te bieden had aan kennis te simpel, Dorotheé bevestigde dat het voor mij simpel was, maar voor de meeste mensen juist niet. Dat ze daar gelijk in had, merk ik nu nog steeds in de praktijk. Hoewel ik dingen heb doorontwikkeld en toegevoegd, geef ik de workshop in principe nog steeds aan klanten. 

Dorotheé leerde me flexibel te zijn met mijn materiaal. Samen maakten we een grote workshop. Afhankelijk van mijn doelgroep en de vraag van mijn doelgroep pas ik de training aan. Ook de naam varieert, ik geef workshops die ‘Vakman pak je poen’ of ‘Leer verkopen vanuit je kennis en ervaring’ heten, gebaseerd op hetzelfde materiaal. Hiermee kan ik maximaal aansluiten bij de vraag van de klant.

Wat ik prettig vond aan Dorotheé is dat ze breder dan de workshop met me meedacht. De doorlooptijd van het traject was acht tot tien weken. Gedurende die tijd was ze heel bereikbaar en gaf ze extra tips. Ze luisterde eerst goed naar wat ik wilde. Ze vroeg me het hemd van mijn lijf en ze gaf me huiswerk. Als ze dat niet had gedaan, dan hadden we de workshop niet zo op kunnen zetten. 

Dorotheé verbond van alles en nog wat met elkaar om het anders te maken, maar wel zo dat het bij mij paste. Het werd echt mijn eigen workshop. Vanuit meerdere invalshoeken bekeken we mijn materiaal. Ze dacht mee met mijn doelgroep en hoe ik het materiaal handzaam aan kon bieden.

Als jij op zoek bent naar iemand die jou kan helpen je kennis op een praktische en creatieve manier om te zetten naar een workshop of training, dan moet je bij Dorotheé zijn! 

klantklik.nl

 
Esther van Berk

Esther van Berk | Fotografie

Ik wilde mijn klanten een workshop gaan aanbieden om nog beter in beeld te komen bij hun ideale klanten. Alle kennis, kunde en enthousiasme heb ik daarvoor in huis, alleen de uitvoering ontbrak nog. Ik heb gelukkig al heel snel Dorotheé ingeschakeld, die mij inzicht en overzicht heeft gegeven. Hoe bouw je een workshop logisch op, hoe zorg je dat hij gevarieerd is, welke werkvormen zijn er en hoe pas je die toe? Allemaal vragen die voor mij belemmeringen waren om er zelf mee aan de slag te gaan. Het mooie van Dorotheé is dat ze die belemmeringen voor haar het uitgangspunt zijn. Niet alleen die van mij, maar ook die van mijn klanten. Want je kunt technieken leren en plannen van aanpak bedenken, maar meestal gaat het mis bij het daadwerkelijk doen, omdat er belemmeringen zijn waardoor je stil valt.

Als ik deze workshop alleen had moeten maken, had ik er maanden over gedaan, en was het prachtige idee uiteindelijk waarschijnlijk onder in een la beland. Leuk plan, maar niet voor mij. Met hulp van Dorotheé heb ik binnen een maand een workshop staan die ik mijn klanten kan aanbieden. Met verve en overtuiging, en vooral met heel veel plezier.

fotografie-esthervanberk.nl

 
Petra Iuliano

Petra Iuliano | Iuliano Intelligent Marketing

Dorotheé is sprankeling en structuur in een. Met haar creatieve en enthousiaste opzet heeft ze een prachtige workshop op mijn event neergezet. Haar kennis over het neerzetten van een unieke en impactvolle workshop is enorm. Ze tovert met gemak vele leuke en effectieve werkvormen uit haar hoed. Haar aanwezigheid heeft zeker bijgedragen tot het succes van het event. Ik beveel Dorotheé van harte aan voor iedere ondernemer die een onderscheidende workshop wil neerzetten waar je klanten mee aantrekt en behoudt.

iuliano.nl

 
Michel Kolenbrander

Michel Kolenbrander | Born2Brand

Dorotheé brengt verrassing in een workshop. Ze heeft mij geholpen om mijn brandmeester class naar een hoger niveau te tillen en verfrissender te maken. Met als resultaat voor mijn klant dat ik nog meer value for the money kan geven, namelijk meer kennis, meer inspiratie. En als resultaat voor mij dat ik sneller mijn doel behaal. Dat doet ze op een creatieve, maar ook confronterende manier. Fijn…zo’n stok achter de deur :)

born2brand.com

 
 
 
NCLD PG CNTCT LN
      

dorothee@eigen-wijsz.nl • 06-20280370